Τέλη του 2018, αρχές του 2019, ο Γιώργος και ο Γιώργος γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου. Ο Γιώργος ήταν υπεύθυνος πωλήσεων σε μεγάλη εταιρία πληροφορικής, ο Γιώργος ήταν sysadmin σε μια μεγάλη εταιρία με ινστιτούτα αισθητικής. Η συζήτηση τους ήταν, κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει στην αγορά πληροφορικής μια έταιρία που θα πουλούσε Sysadmin-As-A-Service. Ο Γιώργος έκανε ένα μεταπτυχιακό στην αλληλέγγυα οικονομία, ο Γιώργος έψαχνε εξτρά εισόδημα και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη δημιουργία μιας Κοιν.Σ.Επ Πληροφορικής.
Λίγο μετά μπήκε στην ομάδα ο Σαλί, που είχε κάνει κάτι μεταφράσεις για τον Γιώργο, ο Στέλιος που ήταν συνάφι και φίλος του Γιώργου, ο Γρηγόρης που δούλευε εξτρά σαν φωτογράφος, η Έφη που ηταν δημοσιογράφος άνεργη, η Σοφία που δούλευε σε εταιρία πληροφορικής, ο Ηλίας που ήταν φίλος του Γιώργου, ο Βαλάντης που έκανε μεταπτυχιακό με τον Γιώργο, ο Δημήτρης που ήταν γνωστός με τον Γιώργο και στις αρχές του 2020, η Κοιν.Σ.Επ. SolidarIT έλαβε σάρκα και οστά.
Σε εκείνη την πρώτη της μορφή, μίσθωσε ένα “σίδερο” (server στη γερμανία) και άρχισε να χτίζεται το περιβάλλον που θα στέγαζε τις προτεινόμενες στους πελάτες εφαρμογές. Αρωγός στην προσπάθεια η Χριστίνα, λογίστρια, φίλη και ειδικός στις Κοιν.Σ.Επ.
Το σχήμα αυτό λειτούργησε έως το καλοκαίρι του 2023, όπου άλλος για Χίο τράβηξε, άλλος για Μυτιλήνη, η Κοιν.Σ.Επ. ανανεώθηκε και προχωρήσαμε στην έκδοση SolidarIT v0.2
Οι σκοποί μας παραμένουν ίδιοι, μπορεί στην πρώτη φάση να παρεκκλίναμε μερικές φορές, αλλά έγινε επειδή “χαθήκαμε” και όχι επειδή αλλάξαμε γνώμη. Το νόημα είναι πάντα μέσα στα πλαίσια της αλληλέγγυας οικονομίας, ένα είδος αστικής κολλεκτίβας που εξακολουθούμε να στηρίζουμε.
Ρίξτε μια ματιά στους σκοπούς της Κοιν.Σ.Επ. SolidarIT, όπως περιγράφονται στο καταστατικό..